Известие

Collapse
No announcement yet.

Гадно тропане

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И моя проблем е там
    Ама не можах днес да го отстраня, не мога просто да фиксирам от къде точно идва цялата тая работа.

Утре пак ще издирвам причината(след като си изправя двете леви джанти, да *&^*% грозните българси пътища... )

И като сме на темата с тропането, да попитам. На някой друг да му дрънчат ламарините зад дисковете отпред и ако да евентуално да е решил проблема някак, че дразни много(сякаш имам 20-30 тенекии от сирене вързани за гумите...)
    Last edited by McNicko; d.m.y г., 00:09.

Comment

Значи проблема във вратите е отпред пантите точно и като хванеш вратата спира ,нз може би трябва да лепнем малко допълнително оплатнение
      Last edited by zilala; d.m.y г., 12:10.

Comment

Мда... предполагам уплътнението ще реши проблема. Аз ще пробвам след секунда да си поиграя с ключалката на вратата, примерно да я прибира малко по-плътно при затварянето. Ако има някакъв ефект ще пиша.

Comment

само смяна на пантите!!!

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
            само смяна на пантите!!!
            С нови ли???

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Първоначално публикувано от zilala Покажи съобщение
              Колеги значи със сигорност проблема ми е във вратата като я хвана спира да трака дайте акъл как да се оправи сякакви предложения са от полза
              В неделя сме във Владая.Там ще се разтропаме.Уточненията със Зилата!

Утчнявам,поради каръка,който не е кон та да се умори,срещата е с гаджетата,на бири и кебабчета,ако после направиме нещо е в плюс.Иначе изчукваме врати всякакви
              Last edited by mordohy; d.m.y г., 23:21.
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от JORDANGT Покажи съобщение
                С нови ли???
                Nowi nqma вече. Но можеш да си ги оправиш и тези ама не е лесно - например преса, приспособление. А и са гадни за сваляне - сваля се калника

Comment

Поблема се оправя по следния начин:Взимаш един чук и един тъп секач или някакъв дорник.Слагаш дорника на горната панта,казваш вълшебните думички и налагаш няколко пъти здраво!Няма нужда от други операции.
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Веднага като се върна в Добрич ще го пробвам варианта, мерси mordohy

А да попитам пак, някой да знае как да отстраня дрънченето на предпазните ламарини зад дисковете без да отстранявам самите тях? Или само аз имам този проблем.

Comment

Огъни ги назад
                      33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Мерси, още един лош звук отстранен

Comment

Първо се извинявам, че ще възродя темата, но днес ми се появи ново тропане и то доста притеснително(поне за мен), а не нещо което просто дразни. Утре ще ида до кварталния канал, да огледам по-добре, но се обръщам към вас за някой насоки къде да гледам.
                          Звука идва от предна дясна страна и е по-скоро почукване метал в метал. Чува се когата сменям от 1-ва към 2-ра и от 2-ра към 3-та, секунда след като натисна съединителя, от 3 към 4 и 4 към 5 го няма, както и като връщам предавките надолу. Вдигнах колата от нея страна, мърдах, бутах, дърпах, лягах, гледах... нищо! Единственото което открих, е че спирачния диск има известен луфт напред назад между главината и джантата, което ми се вижда малко странно. Звукът е подобен на този който чувах в движения, но не мога да определя точно.
                          Освен това, лявото външно каре ми е за смяна, възможно ли е да е от него, но да ми се струва, че го чувам от дясната страна?

Та така, приемам всякакви съвети, какво да гледам утре. Днес бях прекалено изморен за да предприемам каквито и да е действия освен гледане. Благодаря ви предварително

П.С. Тампоните на носачите са здрави, та може да ги изключите от предположенията.

Comment

Аз имам същия проблем само че от ляво ,има луфт на главината обеден съм че тропането идва от там джянтите стоят | \ като правата е с луфта маншоните са здрави а челустта се клати малко дисковете са с голям ръб и неспира добре ! Та въпроса ми е има ли вероятност това да не е от разбита главина ?
                            Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Първо и двамата хванете и проверете,да не ви са се разхлабили гайките на главините.Често срещано е.После си вижте болтовете на вътрешните карета.

Comment

гайките на главините нямат развиване, разхлабени викаш
                                33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Working...
                                X